BuG 511 - Bericht uit het Gewisse - 11 januari 2023

BuG 511-on-line           Print  Tablet  Smartphone 32p)

"Niet alleen de mediatieke aandacht voor misdrijven
maar de verminderende blootstelling er aan dag aan
dag zoals uit de registratie blijkt moet mee het oordeel
bepalen, niet alleen de 'perceptie' maar de 'facts'."


Factcheck 'Omvolking': update criminaliteit 2021
afgemeten aan evolutie aantal moslims 2010-2021:
stijgend aantal moslims geeft dalende criminaliteit
in alle gemeenten in BelgiŽ, Bussel inbegrepen


BelgiŽ

In BuG 493-on-line werd reeds vastgesteld dat de
stijging van migratieachtergrond in een gemeente
samengaat met een daling van de criminaliteitscijfers.
Vraag is of dit ook het geval is voor moslimevolutie.

Kan de omvolkings(hypo)these de toets met de
werkelijkheid doorstaan dat er bij stijgend aantal
moslims een stijgend aantal misdrijven zou vast
te stellen zijn tussen 2010 en 2021? Nee dus.

1. Waar halen de omvolkers hun ideeŽn, analyse, zeg maar de mosterd vandaan?

Enkele citaten uit het boek Omvolking van Filip Dewinter maken dat duidelijk. "De twee vaders van de globale vervangingsleer zijn Taylor en Ford. Taylor was de bedenker van het Fordisme en samen met Ford heeft hij "vervanging" geÔntroduceerd als middel om alles simpeler, eenvoudiger, goedkoper en universeler te maken. De theorie van de "Globale Vervanging" diende vooral een economisch en mercantiel doel: meer winst maken..." (blz 118) "Het globalisme is niets meer of minder dan de wereldwijde toepassing van de algemene vervangingsleer van Ford en Taylor. Het globalisme past de principes van de vervangingsleer niet alleen toe op producten en goederen maar ook op mensen, volkeren, culturen en beschavingen". (blz 119) "De media en culturele sector zijn volledig geÔnfiltreerd door multiculturalisten die in de praktijk politieke activisten zijn die via het onderwijs, de massamedia en de culturele instellingen proberen hun ideologisch omvolkings- en deculturaliseringsproject gestalte te geven" (blz 118)."Uiteindelijk draait heel dit vervangingsproces uit op een culturele en etnische genocide die vele decennia duurt maar die slechts ťťn concreet gevolg heeft, namelijk de complete omvolking en het verdwijnen van onze eigen cultuur en beschaving".(blz 122). Een van de  propagandisten die volledig deze analyse volgt is Tom Vandendriessche, vertegenwoordigen in het Europese parlement van Vlaams Belang en die er uitgebreid en door niet gehinderd promotie voor mag maken in Doorbraak. Voor wanneer eens een debat?

2. Gevolgen van de omvolkingshypothese

De omvolkingsdynamiek zou leiden tot verhoogde criminaliteit, verhoogd geboortecijfer en tot verarming van steden en gemeenten waar de oorspronkelijke bevolking zou vervangen worden door behoeftige en minder werkzame vreemdelingen en hun nageslacht. In dit bericht wordt verder ingegaan op de eerste 'hypothese', nl de (vermeende) verhoging van de criminaliteit(scijfers) als gevolg van een stijging van de 'vervangers', dwz inwoners met migratieachtergrond, meer speciaal de moslimbevolking. In een volgend bericht wordt verder ingegaan op geboorten en inkomensniveau in alle gemeenten van BelgiŽ en een samenvattende index van evolutie migratieachtergrond, moslims, criminaliteit, geboorten en inkomensniveau in de gemeenten en hogere beleidsniveaus.

2. Bronnen:

- Rapporten criminaliteit 2000-2021: De Criminaliteitsrapporten op de vernieuwde site van de federale politie voor BelgiŽ, gewesten, provincies, politiezones en gemeenten evenwel met weglating van de vastgestelde misdrijven mbt volksgezondheid, dwz de corona-pv's voor 2020 en 2021. De criminaliteitsgraad wordt berekend door het aantal misdrijven te delen door de bevolking x 100, zo bekomt men het aantal misdrijven op 100 inwoners. Doordat dit aantal in een gemeente in de loop van een dag kan verschillen wordt een 'bevolkingsequivalent berekend voortgaande op het toerisme, de hogescholen, de pendel, de stations en een aantal indices voor het sociale leven, nl horeca, cultuur enz. Voor elke gemeente wordt dus de bevolking gewogen met het bevolkingsequivalent zodat het misdrijfrisico in deze berekende criminaliteitsgraad meegenomen wordt en betiteld wordt met criminaliteitsgraad+ of crimigraad+.
- Evolutie van % moslims 2010-2021 voortgaande op de berekeningsmethode zoals ontwikkeld door npdata.be, zie toelichting in BuG 448 on-line. (gemeentekaartjes zijn niet meer actief). Voortgaande op de PEW-research statistiek van aantal en evoltie moslims per land wordt een % laÔcisering toegepast vanuit het laatst beschikbare gegeven (Duits onderzoek 2008) onderscheiden voor vreemdelingen en Belg geworden vreemdelingen en hun nageslacht. De berekening wordt toegepast op het aantal inwoners met migratieachtergrond per gemeente.

3. Focus op evolutie van criminaliteit

He criminaliteitsniveau is ongelijk tussen gemeenten en mede afhankelijk van de verstedelijkingsgraad, werkloosheid, bevolkingsdichtheid, samenstelling bevolking oa met migratieachtergrond enz. Om een vergelijking te maken tussen criminaliteit en de omvolkingsthese dient evenwel de focus gericht op de evolutie van zowel de criminaliteit als van het aantal  moslims in een gemeente, provincie, gewest en BelgiŽ.

Op het criminaliteitsniveau per gemeente is reeds uitgebreid ingegaan en gedocumenteerd in een set van telkens zes grafieken in het bericht BuG 493-on-line.met

- de vergelijking van het het criminaliteitsniveau en % migratieachtergrond
- de evolutie van criminaliteit en migratieachtergrond
- de verhouding tussen criminaliteitsniveau en moslimevolutie en vergelijking met de drie gewesten

In BuG 493-on-line zijn linken aanwezig naar de fiches met 6 grafieken voor  20 Waalse gemeenten, 16 Brusselse en 53 Vlaamse gemeenten, alle provincies, gewesten en BelgiŽ.

4. Evolutie criminaliteit+ en moslimaanwezigheid in Gewesten, provincies en een selectie van gemeenten in de drie gewesten

De evolutie moslims in een periode van 11 jaar is af te lezen als % tav 2009, en de evolutie criminaliteitsgraad+ op 11 jaar als % tav 2009 is af te lezen tav de 0% lijn in + of in -. Om het gemiddeld % per jaar te kennen dient men het gecumuleerd evolutie-% zoals vermeld voor 2021 te delen door 11.

Hoe de evolutielijnen te beoordelen?

- ingeval de evolutie criminaliteit+(oranjelijn) hoger ligt dan de evolutielijn moslims (groene lijn) gaat de verhoogde aanwezigheid moslims samen met een verhoging criminaliteit
- ingeval de criminaliteit even sterk zou stijgen als het % moslims zouden de lijnen samenlopen,
- als de criminaliteit lager ligt dan evolutielijn moslims maar nog boven de 0% evolutie dan is de stijging van criminaliteit lager dan het stijgingsniveau van moslims
- ingeval de evolutie criminaliteit+ lager ligt dan de 0% lijn bij stijgende aanwezigheid van moslims in de lokaliteit, dan kan men spreken van een positief effect van deze aanwezigheid mbt het voorkomen van criminaliteit en het risico om voorwerp te zijn van een misdrijf. Men kan op elke grafiek aflezen hoe sterk dit samengaan is tussen het % stijging % moslims op 11 jaar en het evolutie-% criminaliteit+.

 'Verschil' in de titel duidt op de mate waarin de criminaliteit geŽvolueerd is tav de moslimevolutie, het -teken duidt op een daling, het cijfer op grootte va het verschil.

Geen commentaar.

De grafieken worden zonder commentaar weergegeven omdat ze voor zichzelf spreken. Misschien kan een of andere wetenschappelijke instelling, demograaf of criminoloog zich eens over deze omvolkingswaan buigen die nu zonder wederwoord als kiespropaganda gebruikt worden om mensen een rad voor de ogen te draaien en tegen elkaar op te zetten? Het zou het wetenschappelijk instituut en haar maatschappelijke en door de overheid gefinancierde opdracht sieren en samen met hen, ook de politiek aan geloofwaardigheid en impact doen winnen.

5. Grafieken voor BelgiŽ, gewesten, provincies en 75 gemeenten onderverdeeld naar gewest.

Is je gemeente er niet bij, een eenvoudige vraag aan info@npdata.be en ze wordt toegevoegd.

5.1. BelgiŽ

BelgiŽ - Verschil: -5,5%

4.2. Gewesten

Vlaams gewest - Verschil -4,9%

Brussels gewest
- Verschil -7,6%

Waals gewest
- Verschil -5,4%

4.3. Provincies

Provincie Antwerpen - Verschil -6,6%

Vlaams-Brabant
- Verschil -4,9%

West-Vlaanderen
- Verschil -3,8%

Oost-Vlaanderen
- Verschil -4,5%

Limburg
- Verschil -3,7%


Brussels gewest - Verschil -7,6%

Waals-Brabant
- Verschil -4,0%

Henegouwen
- Verschil -5,9%


Provincie Luik
- Verschil -6,8%

Luxemburg
- Verschil -3,7%

Provincie Namen
- Verschil -3,3%

4.4. Gemeenten

In het Vlaamse gewest

Aalst - Verschil -6,3%

Aarschot
- Verschil -3,6%


Aartselaar
- Verschil -5,5%


Antwerpen
- Verschil -11,1%

Beringen
- Verschil -5,5%

Beveren
- Verschil -3,5%

Blankenberge
- Verschil -7,4%

Boom
- Verschil -10,7%


Brakel
- Verschil -0,8%

Brasschaat
- Verschil -4,1%

Brugge
- Verschil -3,0%

Denderleeuw
- Verschil -4,5%

Dendermonde
- Verschil -4,1%

De Panne
- Verschil -4,1%

Erpe-Mere
- Verschil -1,6%

Genk
- Verschil -3,9%

Gent
- Verschil -7,4%

Geraardsbergen
- Verschil -3,4%

Grimbergen
- Verschil -8,7%

Halle
- Verschil -5,6%

Harelbeke
- Verschil -3,4%

Hasselt
- Verschil -4,7%

Heist-op-den-Berg
- Verschil -2,5%

Herentals
- Verschil -5,5%

Heusden-Zolder
- Verschil -5,6%

Houthalen-Helchteren
- Verschil -6,9%

Ieper
- Verschil -4,9%

Kortrijk
- Verschil -5,3%

Lanaken
- Verschil -8,0%

Leuven
- Verschil -8,2%

Liedekerke
- Verschil -1,6%

Lier
- Verschil -7,2%

Lokeren
- Verschil -4,8%


Maasmechelen -
Verschil -3,8%

Machelen
- Verschil -11,6%

Mechelen
- Verschil -7,6%

Middelkerke
- Verschil -4,3%

Ninove
- Verschil -3,2%

Oostende
- Verschil -9,4%

Riemst
- Verschil -2,6%


Roeselare
- Verschil -5,2%

Ronse
- Verschil -4,9%

Sint-Pieters-Leeuw
- Verschil -6,6%


Schoten
- Verschil -4,1%

Sint-Niklaas
- Verschil -8,1%

Tienen
- Verschil -5,2%

Tongeren
- Verschil-4,3%

Turnhout
- Verschil -8,7%

Vilvoorde
- Verschil -9,7%

Willebroek
- Verschil -8,0%

Zaventem
- Verschil -10,6%


Zele
- Verschil -8,2%

Zelzate
- Verschil -10,9%

In het Brusselse gewest
 

Anderlecht - Verschil -9,7%

Brussel
- Verschil -10,6%

Ganshoren
- Verschil -10,3%

Sint-Gillis
- Verschil -5,6%

Sint-Joost-ten-Node
- Verschil -5,6%

Sint-Jans-Molenbeek
- Verschil -7,0%

Schaarbeek
- Verschil -5,5%

Ukkel
- Verschil -6,3%

Vorst
- Verschil -6,2%

In het Waalse gewest

Arlon - Verschil -6,6%

Bastogne
- Verschil -5,2%


Charleroi
- Verschil -9,6%

Dinant -
Verschil -5,2%


Dison
- Verschil -9,2%

Estaimpuis
- Verschil -2%


Eupen
- Verschil -7,7%

Grace-Hologne
- Verschil -10,2%

Hannut
- Verschil -6,0%

Herstal
- Verschil -12,8%

La LouvriŤre
- Verschil -6,4%

LiŤge
- Verschil -8,8%

Marche-en-Famenne
- Verschil -3,3%

Mons
- Verschil -8,9%

Namur
- Verschil -4,2%


Nivelles
- Verschil -6,2%

Ottigniez-Louvain-la-Neuve
- Verschil -5,0%

Saint-Nicolas
- Verschil -11,2%

Seraing
- Verschil -9,7%

Tournai
- Verschil -6,5%

Tubize
- Verschil -5,5%

Waver
- Verschil -6,2%

Ottigniez-Louvain-la-Neuve
- Verschil -5,0%

Verviers
- Verschil -11,7%

Waremme
- Verschil -4,3%

5. Een grafiek van je eigen gemeente? vraag aan info@npdata.be

Met vriendelijke groeten,

Jan Hertogen, socioloog
0487 335 552

Wie geen updates meer wenst te ontvangen kan dit langs een Re melden met opgave "Uitschrijven".